Wok van rundsvlees en mie

wokrundsvleesramsayAlweer een makkelijk en heerlijk receptje van Tana Ramsay. De enige voorbereiding is het hakken van de groenten en het snijden van het vlees, daarna is het gerecht zo klaar.

nodig:
3 el arachideolie
125 gr gekookte mie of noodles (ik gebruik de instantwokzakjes met noodles van Suzi Wan)
1 rode paprika, in lange reepjes
100 gr boontjes
4 lente uien of sjalotten
2 tenen look in dunne schijfjes
stuk gemberwortel van 2,5 cm, in dunne schijfjes
400 gr lendenbiefstuk in dunne reepjes
1 limoen, in vieren ter garnering

voor de saus:
1/2 dl kokend water
1/2 runderbouillontablet
2 el hoisinsaus
2 el droge sherry
1 tl bruine basterdsuiker

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom, goed roeren zodat het bouillontablet en de suiker oplossen. Houd apart.

Laat een wok op een heel hoog vuur heet worden en doe er 1 el olie in. Als de olie dampt doe je er de mie (of noodles) in en laat deze al roerend een tweetal minuten bakken. Zet daarna opzij.

Voeg nog een el olie aan de wok toe en roerbak de boontjes, paprika en lente-uien een tweetal minuten tot ze een beetje gaar beginnen worden. Ook weer apart zetten.

Weer een el olie aan de wok toevoegen en van zodra ze dampt de look en de gember er enkele seconden in bakken.
Nu het vlees toevoegen. Roerbak het vlees 2 minuten totdat het dichtgeschroeid is, niet langer.
Doe de halfgare groenten weer in de pan en roer goed.
Schenk de saus erbij en roer goed.

Doe tenslotte de mie terug in de wok en roer tot alles goed gemengd is. Controleer op smaak en voeg eventueel wat zout toe.

Dien op in warme kommen met partjes limoen erbij.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Wok van rundsvlees en mie”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs