Aardpeersoep

aardpeersoepVanaf november beginnen de 4 maanden van de aardpeer.
Deze aardpeersoep is makkelijk klaar te maken.
Je kan hem nog een extraatje geven door hem te garneren met gebakken spekreepjes.

nodig:
50 g boter
1 ui, grof gesnipperd
1 prei, het witte deel, in dunne schijfjes
1 stengel selderij, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
800 g aardpeer, geschild en in stukjes van 5 cm
2 aardappelen, in stukjes van 5 cm
1 theelepel versgeraspte muskaatnoot
1/2 l kippenbouillon
1/2 l melk
2 eetlepels fijngeknipt bieslook
zout
versgemalen zwarte peper

Verhit de boter in een pot met dikke bodem. Voeg ui, prei, selder en look toe en fruit 2 minuten.
Dek af en stoof 5 minuutjes zachtjes door, onder af en toe roeren, tot alles zacht is. Laat de groenten niet bruin worden.
Voeg aardpeer, aardappel en nootmuskaat toe en meng alles door elkaar.
Bak 2 minuten en giet er dan de bouillon en de helft van de melk door.
Breng aan de kook, dek af en kook 20 minuten of tot de groenten gaar zijn.

Neem de pot van het vuur. Pureer de soep kort (10 seconden) met een staafmixer, zodat hij niet te glad wordt.
Kruid goed met zout en versgemalen zwarte peper. Roer er de rest van de melk en de helft van het bieslook door en warm de soep zachtjes door.

Garneer met het resterende bieslook en versgemalen zwarte peper vlak voor het opdienen.

Inspiratie opgedaan in The Spice Bible, van Jane Lawson.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Aardpeersoep”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs