Brandnetelsoep

imageApril is het moment om pas ontloken topjes van brandnetels te gaan plukken en er een simpel maar lekker soepje mee te maken. Pluk ze op een “hondenvrije” plek. Vergeet je handschoenen niet.

nodig:

mandje vol jonge brandneteltoppen (foto)
half bladje laurier
2 teentjes look
1l groente- of kippenbouillon
50 ml melk of room
2el rijst
peper en zout

Stoof de grof gesneden look glazig. Doe er de hete bouillon bij. Was de netels en haal dikke stelen ertussenuit: ik gebruik voornamelijk de blaadjes.

Bij de bouillon doen. Rijst erbij en alles een 20-tal minuten koken. Flink kruiden met peper en zout. Laurierblad eruit vissen en alles mixen.
Melk of room erbij.

Voor de deluxeversie serveer je er gebakken broodkorstjes bij.

Met dank aan Annick voor de tips!

Heb jij een ander recept of een variatie? Laat het mij weten!

 

Het plukmandje van Marie.

Het plukmandje van Marie

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

1 reactie op “Brandnetelsoep”


  1. 1 koffieleutje 27 april 2015 at 16:33

    Ik kreeg nog een speciale tip: vervang de melk eens door kokosmelk.
    Ga ik volgende keer dus uittesten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs