Thaise courgettesoep

soepNiet zomaar een courgettesoep, maar een Thaise variant. Ik werkte ze af met stukjes kip. Maak het nog meer oosters door het zout te vervangen door een eetlepel vissaus.

nodig:
2l kippenbouillon
5 courgettes (jaja, vijf begot!)
2 dikke uien
1 teentje look
4dl kokosmelk
1 el groene currypasta
1 bussel koriander
olijfolie
peper en zout

Warm een pot met 2l water op en doe er een kippenbouillonblokje bij of verwarm 2l verse kippenbouillon.

Doe een scheut olijfolie in een soeppot. Snijd de uien grof en stoof ze in de hete olie.
Voeg er de gepelde lookteen bij.
Snijd 3 courgettes in grove stukken en laat ze meestoven.
Snijd de andere twee in drie gelijke stukken. Snij dunnen sneetjes van de zijkanten, leg deze opzij en doe de middenstukken mee in de soep. Van de zijkantstukken snijd je juliennesliertjes om je soep straks mee af te werken.
Snij de steeltjes van de koriander in grove stukken en voeg toe aan de soep. De blaadjes gebruik je straks ook weer voor de afwerking.
Voeg de groene currypasta toe. Giet nu de warme kippenbouillon erover. Deksel erop en 30 minuten laten pruttelen op een zacht vuur.

Breng water met zout aan de kook. Doe er de courgettejulienne in, na enkele seconden giet je deze al af en spoel je ze onder koud stromend water. Laat ze uitlekken.

Mix de soep en voeg eventueel wat extra groene curry toe.
Giet de kokosmelk erbij. Nog een keer mixen.
Proef en kruid met peper en zout.

Serveer de soep met de courgettejulienne en de korianderblaadjes. Heerlijk!

 

Ik haalde de mosterd bij Jeroen Meus.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Thaise courgettesoep”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs